Acupunctuur
Wie ben ik
Tarieven
Contact
Consult
Baby's
Kinderen
Pijn
Hoofdpijn
en meer ..
Tot slot!


Vrouwen


Al in de tweede eeuw voor onze jaartelling werden in een vooraanstaand boek over acupunctuur (Gele Keizer) de menstruatiecyclus en de zwangerschap uitvoerig beschreven.   Klachten die hierin voorkomen werden toen al vele honderden jaren met succes behandeld met acupunctuur.  Nu, ruim 2000 jaar later, is er nog veel meer bekend en kan er nog specifieker gebruik worden gemaakt van deze kennis.

De menstruatie is een natuurlijke cyclus en hoeft voor de vrouw geen pijnlijke, frustrerende of beschamende gebeurtenis te zijn.   Onregelmatigheid in frequentie of duur, een korte of lange cyclus, PMS, pijnen of krampen, onvruchtbaarheid, het zijn allemaal klachten waar de acupunctuur adequaat op in kan grijpen.

De menopauze kent ook vele ongemakken die met acupunctuur kunnen worden verlicht of verholpen.   Het meest bekende verschijnsel zijn de opvliegers, maar ook voor bijkomende problemen als rugpijn, duizeligheid, slechte concentratie of een haperend geheugen kan acupunctuur worden ingezet.

Zwangerschap


In een zwangerschap is de gezondheid van de moeder een belangrijke basis voor de ontwikkeling van de foetus.   Met acupunctuur kan op elk detail worden ingespeeld.   Al duizenden jaren wordt het toegepast om problemen in de zwangerschap op te lossen.

Veel voorkomende symptomen als ochtendziekte, spijsverteringsproblemen, energieproblemen, vermoeidheid, angsten, rugklachten, hoge bloedruk kunnen heel goed worden aangepakt.  Enig ongemak is onvermijdelijk, maar een zwangerschap hoeft zeker geen pijnlijke, vermoeiende of zware tijd te zijn.

Het grote voordeel, zeker in de zwangerschap, is dat er geen gebruik wordt gemaakt van lichaamsvreemde, mogelijk giftige, middelen of stoffen in onnatuurlijk hoge concentraties.  De balans kan met het zetten van naalden worden verbeterd en de zwangerschap op harmonieuze wijze worden beleefd.