Acupunctuur
Wie ben ik
Tarieven
Contact
Consult
Vrouwen
Zwanger
Pijn
Hoofdpijn
en meer ..
Tot slot!


Bevallen en baby's


Ook rond de bevalling kan acupunctuur erg nuttig zijn.   Stuitligging, het opwekken van weeën, maar ook pijn (tot op zekere hoogte!) zijn zaken waar met acupunctuur al vele, vele eeuwen erg goede resultaten worden bereikt.   En om het af te ronden zijn er beproefde technieken om allerlei zaken rond de borstvoeding, zoals moeizaam op gang komen ervan, ontstekingen etc, te begeleiden.

Baby's en peuters reageren heel direct en duidelijk op invloeden van buitenaf.   Ze zijn nog niet “gecompliceerd”.   De meeste problemen zijn bij hun dan ook snel op te lossen.   Naaldjes hoeven niet te blijven zitten;   er wordt alleen aangeprikt.   Er kunnen ook drukpunten en massagetechnieken worden gebruikt ipv naalden.

Bij baby's is het spijsverteringssysteem nog in ontwikkeling en daarom ook snel van slag.  Dat kan met acupunctuurtechnieken worden verholpen.   Evenals kinderziektes, reacties op vaccinaties, huilen, boosheid, pijn als de tandjes doorkomen, maar ook een verkoudheid, griepje of allergische reacties.

KinderenTot aan volwassenheid ondergaan kinderen een lange weg vol emotionele en psychische veranderingen.   Deze veranderingen manifesteren zich fysiek en geestelijk.   Dat hoort er bij!   Bij extremen, zoals leerstoornissen, agressiviteit, depressie, erge acne, hyperactiviteit, groeipijnen ed kan acupunctuur, vanwege het holistische karakter, uitstekend worden ingezet.

Ook reacties op inentingen, oor- en neusproblemen, voedings- of ontlastingsproblemen kunnen worden verholpen.   Van peuter tot adolescent.

Kinderen reageren over het algemeen heel snel op een consult.   Het zetten van de naalden lijkt eng, maar is meestal pijnloos.   En hoe jonger het kind is, hoe korter de naalden te hoeven blijven zitten!