Wie ben ik
Tarieven
Contact
Consult
Vrouwen
Zwanger
Baby's
Kinderen
Pijn
Hoofdpijn
en meer ..
Tot slot!


Acupunctuur

Acupunctuur is, als onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG), al ruim 3000 jaar in ontwikkeling.  Ze heeft haar wortels in het Taoïsme.  Deze filosofie beschrijft mens en natuur - het universum - als een continue spanning tussen de twee energetische tegenpolen, yin en yang.

Het is een holistische geneeswijze, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen lichaam en geest.  Beiden zijn slechts verschillende uitingen van ons wezen.  Deze benadering maakt het mogelijk om Chinese geneeswijzen toe te passen op nagenoeg alle klachten.  Van een verkoudheid tot gewrichtspijn, van buikpijn tot depressie, van hooikoorts tot eczeem.  Maar ook bij menstruatie- en zwangerschapsproblemen.  Acupunctuur is verrassend effectief!

In acupunctuur worden de energetische punten van een meridiaanstelsel met naalden beïnvloed, zodat de balans hersteld kan worden.   De naalden activeren het zelfhelend vermogen van het systeem.   Een onbalans in ons systeem kan zich manifesteren als een ziekte, pijn, of met andere klachten.   De ontwikkelde diagnostische methodes in de Chinese geneeswijzen zijn tegelijkertijd basaal en erg nauwkeurig.