Acupunctuur

Contact

Wie ben ik?

Tarieven

Foto's en links

Ook rond de bevalling kan acupunctuur erg nuttig zijn.   Stuitligging, het opwekken van weeën, maar ook pijn (tot op zekere hoogte!) zijn zaken waar met acupunctuur al vele, vele eeuwen erg goede resultaten worden bereikt.   En om het af te ronden zijn er beproefde technieken om allerlei zaken rond de borstvoeding, zoals moeizaam op gang komen ervan, ontstekingen etc, te begeleiden.

Baby's en peuters reageren heel direct en duidelijk op invloeden van buitenaf.   Ze zijn nog niet “gecompliceerd”.   De meeste problemen zijn bij hun dan ook snel op te lossen.   Naaldjes hoeven niet te blijven zitten;   er wordt alleen aangeprikt.   Er kunnen ook drukpunten en massagetechnieken worden gebruikt ipv naalden.

Bij baby's is het spijsverteringssysteem nog in ontwikkeling en daarom ook snel van slag.  Dat kan met acupunctuurtechnieken worden verholpen.   Evenals kinderziektes, reacties op vaccinaties, huilen, boosheid, pijn als de tandjes doorkomen, maar ook een verkoudheid, griepje of allergische reacties.

Bevalling en baby's

Vorige                Volgende